SY Harry Z

Takaroa

Takaroa dukket opp da lyset kom i går morges. Klokken var 05 lokal tid. Vi hadde regnet ut at ingangen til lagunen kun var mulig å gå inn mellom kl. 10 og 13. Da er det nogenlunde slakk. På det verste kan strømmen komme opp i 8 knop. Vi prøvde kl.10.00 ( vi viste at kl.10.13 var snupunktet på tidevannet )men snudde da vi så vannet «kokte» innerst i passasjen. Neste
forsøk et kvarter senere,gikk alt greit. Selvfølgelig måtte vi få en kraftig squall da vi var på det trangeste i passasjen. Passasjen har en 90 graders knekk hvor dybden kun er 3.5 meter. Her kokte det….men det var ingen problem å gå gjennom…det til tross for kraftig regn og vind. Til dere som kommer etter oss, passasjen i 90 graders knekken er mye bredere enn dere får inntrykk av. Det ene sjømerket mangler men kartplotteren var nøyaktig. Bare vær nøye med å gå inn på slakk og stol på kartet. Inne i selve lagunen må ha utkikk i baugen. Området ved byen er godt oppmålt men skal man over på andre siden…..følg merkene.

Lagunen har vi ikke fått utførsket enda men vi har allerede truffet en lokal som skal vise oss litt rund i dag. Vi ligger på den sørøstlige siden og her har vi kun sett ett menneske. Vi blir liggende her et par dager og tar også et døgn ved byen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.