SY Harry Z

Stormen Don…..som ikke kom

Å seile i Karibien om sommeren tilsier at vi hele tiden må følge med på orkan varslene. Don startet som unavnet utenfor Cap Verde……sånn som veldig mange gjør men som forsvinner før det blir noe farlig av det. Denne forsvant ikke og den ble etterhvert oppgradert til en navngitt storm. Vi lå på den tiden på  Mayreau og bestemte oss for å flykte ned til den trygge mangroveskogen i Tyrell Bay ( Carriacau ) Vi var to Norske båter som dro.

Vell nede i Tyrell Bay gikk vi i kortesje sammen med mange andre, inn til mangroveskogen. Her fortøyes båtene side om side med nesen godt inn i mangroven med fortøyninger til mangrovene og anker ut fra hekken. Hadde dette vært en orkan, hadde båtene blitt vinsjet tett sammen, Vår venninne Conny som har bodd her i 18 år, har opplevd to orkaner her og aldri har en båt i mangrovene blitt ødelagt. Dette regnes som det sikreste hurrikane hol i denne delen av Karibien.

Luften gikk ut av Don rett før den traff de Karibiske øyene og glad er vi for det.

Det var lærerikt og betryggende å være med på dette. Vi vet hvor vi kommer til å dra viss det kommer noen flere navnete stormer/orkaner.

Alle bildene er tatt med mobiltelefon

Conny og Erik fortøyer i mangroven

Delt fylles opp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.